DinerConcert 28 juli: Anna Nebaba

Ulvenhart DinerConcert | Anna Nebaba, pianiste

Iedere laatste donderdag van de maand staat de sfeervolle Vlaamsche Schuur van Landgoed Ulvenhart open voor een exclusief diner, afgewisseld met optredens door gerenommeerde musici. Een avond vol heerlijke verrassingen, uiterst smakelijke gerechten. Exclusieve tongstrelingen, afgewisseld door verfijnde luisterrijke intermezzo’s! Een traditie uit voorbije eeuwen in ere hersteld!

Op donderdag 28 juli aanstaande verwelkomen wij u graag bij Ulvenhart DinerConcert. 

 

Anna Nebaba werd geboren op 15 januari 2005-01-15 in Donetsk (Ukraine).

Ze startte op 6-jarige leeftijd met pianolessen van achtereenvolgens diverse muziekdocenten en sinds 2019 aan het Music Lyceum in Kiev bij Prof. Borys Fedorov.

De jonge pianiste won allerlei prijzen:

  • 1e prijs Ukrainian National Competition ‘Classical Meridian’ in Kiev, 2012.
  • 3e prijs of V International contest of young pianists ‘Astana Piano Passion’, 2019.
  • Grand-Prix of Yamaha Music Gulf FZE Piano Scholarship, 2020.

Haar repertoire is al veelomvattend, met werken van, Bach, Chopin, Mozart en Prokofiev, Liszt, Ligeti, Beethoven, e.a.

Anna behoort tot de jonge Oekraïense musici wiens leven door de oorlog is ontwricht en gevlucht zijn. Met concerten in ons land laten ze hun hart laten spreken in muziek. Het optreden klinkt als een indringende muzikale hartenkreet tegen de agressie en verwoesting van land en landgenoten.

 

Contact met Anna Nebaba

1 Je bent gevlucht. Daar was wel veel moed voor nodig. Vertel eens.

Dat klopt.  In maart, na 10 dagen in schuilkelders te hebben geleefd, werden mijn zus, moeder en ik gedwongen Kiev te verlaten om ons leven te redden. We kwamen na vijf zware dagen aan met de bus langs de enige snelweg in Oekraïne die niet werd beschoten.

 

2 Je vader, familie, vriendinnen en vrienden, studenten, docenten bleven achter. Je mist ze natuurlijk allemaal. Hoe heb je nog contact?

Ik mis echt mijn familie die daar moest blijven. Mijn vader is politie-kolonel die nog steeds in Kiev is om ons land te bevrijden.

We bellen elkaar regelmatig. Ik mis mijn huis, Oekraïne en de prachtige steden waar ik ben opgegroeid. De meeste werden vernietigd door Russische agressie.

 

3 Je verblijft nu Nederland. Dat was wel meer dan even wennen. Vertel eens.

Eerlijk gezegd ben ik Nederland nog steeds niet gewend. Ondanks dat dit een prachtig land is met behulpzame mensen, is het verschil tussen de Oekraïense mentaliteit en de Nederlandse erg groot.

 

4 Een heel ander leven, maar wellicht zag je kans de studie weer wat op te pakken. Hoe gaat het nu?

Ik hoop toegelaten te worden tot het Conservatorium van Amsterdam en mijn opleiding voort te zetten.

 

De opbrengst van dit concert gaat naar een aparte Stichting die steun biedt aan jonge Oekraïense musici wiens leven door de oorlog is ontwricht. De steun omvat het bieden van onderkomen en studie in Nederland.

Lees meer over deze zanger op ons agenda item: Ulvenhart DinerConcert.

Wij hopen u Ulvenhartelijk te mogen ontvangen tijdens ons concert.

Team Landgoed Ulvenhart