Ulvenhart

Ulvenhart Klassiek: Pál László Szomora en Bozo Dorochenko

Elke tweede zondagmiddag van de maand is het in Ulvenhart Klassiek een gezellige drukte. Dan spelen jonge topmusici die zijn geselecteerd uit heel Nederland en buitenland. Stuk voor stuk topmusici van morgen! De presentatie vindt plaats door een jongedame, of jongeman: geen beroeps, maar gezellig, ontwapenend.

Vernieuwend in de concerten is het grote projectiescherm achter de vleugel. Dat geeft het publiek een haarscherp beeld op de verrichtingen van de pianist en overal in de zaal zicht op het toetsenbord. Na ieder concert kunnen de bezoekers een stem uitbrengen en hun waardering voor de musici uitdrukken ten behoeve van de finale. Het publiek stemt vervolgens voor de winnaars.

Extra boeiend is de namen te zien van deelnemers die inmiddels grote podia wisten te bereiken: Matthieu Idmtal & Anastasia Kozhushko, Sophiko Simsive, Maya Levy, viool, Sofia Vasheruk, Tobias Borsboom, Marco Danesi, klarinet & Paolo Gorini, Wakana Shimizu, Tobias Borsboom. Maar ook genoemd mogen worden: Dimitar Dimitrov, Caspar Vos, Louise Kwong, Wouter Bergenhuizen, Saskia Giorg ini, Tom Wolfs, klarinet, Koen Stapert, viool, etc. etc.

En maandelijks wordt de lijst aangevuld met nieuwe toppers in Ulvenhart Klassiek!

11 december 2022 | Ulvenhart Klassiek

Pál László Szomora is een zeer getalenteerde violist. Hij maakt niet alleen indruk door zijn onweersproken virtuositeit en zijn boeiende podiumverschijning, maar ook door zijn gevoelige vioolspel en ongeëvenaard temperament. Pál is zoon van Hongaarse ouders. Hij woont en studeert klassiek viool in België. Op zijn vierde(!) jaar begon hij met viool spelen en zijn vader was zijn docent. Vanwege het enorme talent vertrok de familie Szomora naar Boedapest om Pál bij de beste viooldocenten les te laten krijgen. In zijn ‘jongejaren’ wint hij prijs na prijs. Momenteel studeert hij verder aan het conservatorium van Gent.

Pianist Bozo Dorochenko studeert aan het conservatorium van Gent en speelt in Ulvenhart Klassiek ook enkele solowerken.

Reserveren

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief een programmablad en een kop koffie of thee voorafgaand aan het concert.

Stuur een e-mail met uw naam, het gewenste aantal plaatsen en de datum van het concert naar info@ulvenhart.nl om te reserveren.

Urenschema

14:15 -
Ontvangstruimte open
14:50 -
Zaal open
15:00 -
Voorprogramma
15:15 -
Deel I Hoofdprogramma en een interview
16:00 -
Pauze
16:15 -
Vervolg van het concert
-
Hierna is er een informeel samenzijn met musici, presentator en de bekendmaking van de voorlopige uitslag

Datum

11 dec 2022

Tijd

15:00