Ulvenhart Klassiek: Nina Broeva & Damien Heemskerk

Sinds mei 2013 vormt Ulvenhart Klassiek een maandelijks ontmoetingspunt voor vele gasten. Iedere tweede Zondag van de maand biedt de Vlaamsche schuur op Landgoed Ulvenhart ruimte voor optredens van jonge musici.

Zij krijgen hiermee een podium aangereikt als stimulans voor hun muzikale carrière.
Het ene na het andere nieuwe aanstormende talent, afkomstig uit alle windstreken, brengt schitterende muzikale parels ten gehore; gedragen door de mooie akoustiek van het gewelfde rieten dak met oude gebinten én het zicht op de choreografie van seizoenen in moestuin, bosrand en wei met paarden.

Een muzikale ontmoeting waarbij ook de smaakzin onthaald wordt met kleine verwennerijen.

12 Mei 2024 | Ulvenhart Klassiek

Nina Broeva begon met vioolspelen op zesjarige leeftijd en doet inmiddels de Bachelor studie
op het conservatorium in Rotterdam, Codarts, bij Pavel Fischer en Letizia Sciarone.
Nina geeft concerten door heel Nederland en in Duitsland en Tsjechië.
Naast kamermuziek soleerde Nina met verschillende orkesten in werken van Tchaikovsky, Beethoven, Bach, Saint-Saents, Vivaldi en Williams.
Ze volgde vele masterclasses en speelt op een Franse viool gemaakt door Maurice Mermillot,
gedateerd eind 19de eeuw.
Nina vormt een duo met pianist Damiën Heemskerk, waarmee ze optreden in onder ander de Doelen, maar ook prijzen hebben gewonnen op kamermuziekconcoursen zoals: de tweede prijs op het Kamermuziek Concours Gelre, eerste prijs op het Prinses Marianne Concours en ze waren finalisten op het Storioni Concours. Naast het standaard repertoire, focussen ze ook op stukken die minder bekend zijn bij het publiek.

Damien Heemskerk
Damiën startte de vooropleiding piano bij Codarts Rotterdam bij Bart van de Roer en studeert nu Bachelor piano bij dezelfde docent. Daarnaast volgde hij allerlei Masterclasses.
De jonge pianist heeft een boeiende lijst optredens achter de rug, o.a. Chopin – Pianoconcert no.1, met strijkorkest Ars Musica.
Verder is hij muzikant in de Classic Express en actief als componist en arrangeur, met een flink aantal eigen composities, zoals de Fantasie voor piano en strijkorkest.
Damiën won prijzen bij het Prinses Christina concours, Prinses Marianne concours en Storioni concours, samen met Nina Broeva, finalist.

Aanvang: 15.00 uur

Ontvangst vanaf 14.30 uur met Koffie/thee & lekkernij

Entree: €17,50 per persoon

Voorafgaand een MoederdagLunch (zie Agenda)
Moeders te gast bij de MoederdagLunch krijgen dit aansluitende concert aangeboden

Reserveren

Stuur een e-mail met uw naam, het gewenste aantal plaatsen en de datum van het concert naar info@ulvenhart.nl om te reserveren.

Iedere tweede Zondag van de maand Ulvenhart Klassiek & iedere laatste Donderdag Ulvenhart DinerConcert.

Datum

12 mei 2024
Verlopen!

Tijd

15:00

Kosten

€17,50
Categorie