Aliya Iskhakova

Ulvenhart Klassiek: Aliya Iskhakova

Ulvenhart Klassiek is een jaarlijks terugkerende reeks concerten waarin iedere tweede zondag van de maand aanstormende nationale en internationale musici het tegen elkaar opnemen voor de felbegeerde titel: “Ulvenhart Klassiek musicus van het jaar″. De reeks culmineert in een spetterende finale waarin de winnaar bekend wordt gemaakt.

U kunt reserveren door telefonisch contact op te nemen via 076 – 561 60 89 of door te mailen naar reserveringen@ulvenhart.nl.

Zondag 10 november

Op zondag 10 november ontvangt Landgoed Ulvenhart tijdens Ulvenhart Klassiek een briljante pianiste met een omvangrijk repertoire: Aliya Iskhakova!

Aliya Iskhakova is in 1991 geboren in de Russische stad Kazan. Ze startte al jong met muzieklessen en vanwege haar talent nam ze al spoedig deel aan concoursen. Ze studeerde aan het Muziek College van Kazan en behaalde summa cum laude haar diploma. Aliya nam deel aan diverse Russische en internationale concoursen, als solist of deel uitmakend van een kamermuziekensemble. In 2009 verkreeg zij een beurs van het Tataarse Ministerie van Cultuur en studeerde tot 2015 bij Professor Evgenii Mikhailovaan het Staatsconservatorium van Kazan.

Aliya wordt beschouwd als een briljante pianiste met een omvangrijk repertoire en variaties in stijl. Met groot gemak vertolkt ze de meest complexe composities. In 2015 ontving ze een studiebeurs voor Nederland en startte haar master-studie bij Bart van de Roer aan Codarts, het Rotterdams Conservatorium. Aliya Iskhakovais nam deel aan vele internationale competities, onder meer in Estland, Parijs, Kazan en de Young Pianist Competition in Amsterdam. Ze gaf concerten in Rusland en Europa. Ook trad ze op in het Storioni festival, met violist Ilya Gringolts en percussionist Dominique Vleeshouwers. De jonge pianiste nam deel aan masterclasses van beroemde college-pianisten, waaronder Boris Berman.

Reserveren

Entree:  € 12,50 p.p., inclusief een programmablad en vooraf koffie/thee.
U kunt reserveren door een e-mail te sturen naar info@ulvenhart.nl met uw naam, het gewenste aantal plaatsen en de concertdatum. U kunt ook bellen naar 076 – 561 60 89.

Urenschema

14.15 -
Ontvangstruimte open
14.50 -
Zaal open
15.00 -
Voorprogramma Prelude
15.10 -
Deel I Hoofdprogramma en een interview
16.00 -
Pauze
16.15 -
Vervolg van het concert
-
Hierna is er een informeel samenzijn met musici, presentator en de bekendmaking van de voorlopige uitslag

Datum

10 nov 2019

Tijd

15:00 - 16:30
Categorie