Aarón Ormaza Vera

Ulvenhart Klassiek

Ulvenhart Klassiek is een jaarlijks terugkerende reeks concerten waarin iedere tweede zondag van de maand aanstormende nationale en internationale musici het tegen elkaar opnemen voor de felbegeerde titel: “Ulvenhart Klassiek musicus van het jaar″. De reeks culmineert in een spetterende finale waarin de winnaar bekend wordt gemaakt.

U kunt reserveren door telefonisch contact op te nemen via 076 – 561 60 89 of door te mailen naar reserveringen@ulvenhart.nl.

Zondag 8 september

Het nieuwe seizoen Ulvenhart Klassiek gaat van start met een internationale klavierleeuw. Aarón Ormaza Vera is opgeleid in Ecuador en is nu bezig met een vervolgstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. Hij won al vele prijzen en gaf vele concerten, ook met orkest! En hij treedt regelmatig op in een duo met een zangeres.

Aarón was in juni 2019 de gevierde winnaar van ‘Koffie bij de Piano’ in ‘s-Hertogenbosch en van Utopia Klassiek. De jonge kanjer komt naar Ulvenhart Klassiek met een boeiend muziekprogramma.

Aarón Ormaza Vera, piano

Aarón begon op jonge leeftijd met piano spelen. Hij kreeg eerst enige jaren les op het Sergei Rachmaninov Conservatorium in Santiago de Guayaquil, de grootste stad van Ecuador. Hij vervolgde zijn pianostudie in dezelfde stad bij de muziekfaculteit van de Universidad Especialidades Espiritu Santo (UEES), waar hij in 2016 zijn diploma behaalde. De jonge pianist nam deel aan de belangrijke competities van het land en werd driemaal genomineerd voor de eerste Jong Talent-prijs in Cuenca. Ook werd hij genomineerd voor de Grote Prijs in de Klassieke Muziekcompetitie van het Duits-Ecuadoriaanse Muziekcentrum in Guayaquil en de tweede Chopin Competitie van Ecuador (2016).

Aarón trad op als solist met orkest in pianoconcerten van Haydn, Beethoven, Grieg en Liszt. Sinds kort vervolgt hij zijn pianostudie op het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn.

Sinds 2016, heeft hij de pianobegeleiding van een selectie van Duitse, Franse, Spaanse, Noorse en Russische liederen aan zijn repertoire toegevoegd. Met sopraan Marion Dumeige vormde hij Duo Romane. Tegenwoordig treedt hij regelmatig op samen met de mezzo-sopraan Baiba Mīlberga.

Reserveren

Entree:  € 12,50 p.p., inclusief een programmablad en vooraf koffie/thee. Stuur een e-mail met uw naam, het gewenste aantal plaatsen en de concertdatum naar info@ulvenhart.nl of T: 076 – 561 60 89.

Urenschema

14.15 -
Ontvangstruimte open
14.50 -
Zaal open
15.00 -
Voorprogramma Prelude
15.10 -
Deel I Hoofdprogramma en een interview
16.00 -
Pauze
16.15 -
Vervolg van het concert
Hierna is er een informeel samenzijn met musici, presentator en de bekendmaking van de voorlopige uitslag.

Datum

08 sep 2019

Tijd

15:00 - 17:00
Categorie