Ulvenhart Klassiek: Joost Willemze

Elke tweede zondagmiddag van de maand is het in Ulvenhart Klassiek een gezellige drukte. Dan spelen jonge topmusici die zijn geselecteerd uit heel Nederland en buitenland. Stuk voor stuk topmusici van morgen! De presentatie vindt plaats door een jongedame, of jongeman: geen beroeps, maar gezellig, ontwapenend.

Vernieuwend in de concerten is het grote projectiescherm achter de vleugel. Dat geeft het publiek een haarscherp beeld op de verrichtingen van de pianist en overal in de zaal zicht op het toetsenbord. Na ieder concert kunnen de bezoekers een stem uitbrengen en hun waardering voor de musici uitdrukken ten behoeve van de finale. Het publiek stemt vervolgens voor de winnaars.

Extra boeiend is de namen te zien van deelnemers die inmiddels grote podia wisten te bereiken: Matthieu Idmtal & Anastasia Kozhushko, Sophiko Simsive, Maya Levy, viool, Sofia Vasheruk, Tobias Borsboom, Marco Danesi, klarinet & Paolo Gorini, Wakana Shimizu, Tobias Borsboom. Maar ook genoemd mogen worden: Dimitar Dimitrov, Caspar Vos, Louise Kwong, Wouter Bergenhuizen, Saskia Giorg ini, Tom Wolfs, klarinet, Koen Stapert, viool, etc. etc.

En maandelijks wordt de lijst aangevuld met nieuwe toppers in Ulvenhart Klassiek!

12 maart 2023 | Joost Willemze, harp

Prelude: Job Honée, piano

Tijdens deze editie van Ulvenhart Klassiek mogen wij een jong toptalent ontvangen: Joost Willemze. Deze getalenteerde harpist is amper 24 lentes jong, heeft al vele internationale prijzen op zijn naam en heeft gestudeerd in Rome en aan het Conservatorium in Utrecht. Ook kunt u hem herkennen van verschillende radio- en TV-optredens. Het ongeëvenaarde talent van Joost blijkt uit eerste prijzen die hij won bij Prinses Christina Concours, het internationale harpconcours in Porto en het Italiaanse concours Suoni d’Arpa.

Joost studeerde naast zijn conservatorium-opleiding ook klassieke talen.

Aldus de jury van Dutch Classical Talent: ‘Als een Griekse god bespeelt hij de harp. Met zijn serene uitstraling en gestileerd programma laat hij ons zien hoe mooi eenvoud kan zijn. Prachtige grote klank en heldere virtuositeit.’ En nu de start van de Classic Talent Award-tour.

Joost Willemze

Reserveren

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief een programmablad en een kop koffie of thee voorafgaand aan het concert.

Stuur een e-mail met uw naam, het gewenste aantal plaatsen en de datum van het concert naar info@ulvenhart.nl om te reserveren.

Urenschema

15:00 -
Prelude
15:10 -
Hoofdprogramma en interview
16:00 -
Pauze
16:10 -
Vervolg van het concert
-
Hierna is er een informeel samenzijn met musici, presentator en de bekendmaking van de voorlopige uitslag

Datum

12 mrt 2023

Tijd

15:00

Kosten

€17,50