Ulvenhart Klassiek: Sophie Hulshoff, piano

Sinds mei 2013 vormt Ulvenhart Klassiek een maandelijks ontmoetingspunt voor vele gasten. Iedere tweede Zondag van de maand biedt de Vlaamsche schuur op Landgoed Ulvenhart ruimte voor optredens van jonge musici.

Zij krijgen hiermee een podium aangereikt als stimulans voor hun muzikale carrière. Het ene na het andere nieuwe aanstormende talent, afkomstig uit alle windstreken, brengt schitterende muzikale parels ten gehore; gedragen door de mooie akoustiek van het gewelfde rieten dak met oude gebinten én het zicht op de choreografie van seizoenen in moestuin, bosrand en wei met paarden.

Een muzikale ontmoeting waarbij ook de smaakzin onthaald wordt met kleine verwennerijen.

12 november 2023 | Ulvenhart Klassiek

Sophie Hulshoff (1998) begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen.

Op 13-jarige leeftijd startte ze haar conservatoriumopleiding in de jong talenten klas in Arnhem (Nederland) aan het ArtEZ Conservatorium bij Frank Peters en Frank van de Laar. Sophie voltooide haar bachelor piano in 2021 aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam onder leiding van Bart van de Roer. Tijdens haar bachelor studie volgde Sophie regelmatig privelessen bij pianist Julien Brocal in Brussel. In de zomer van 2021 verhuisde ze naar Brussel om aan haar masterstudie te starten bij pianist Julien Libeer aan de Luca School of Arts in Leuven.

In oktober 2022 werd Sophie toegelaten tot het programma van het International Certificate for Piano Artists van de Fondation Bell’arte waar ze studeert met de oprichter van het programma, Nelson Delle-Vigne Fabbri, en gastdocenten als Michel Béroff, Eugen Indjic en Jean-Philippe Collard. Sophie trad op in Nederland, België, Polen, Litouwen, Italië en Duitsland in piano solo en kamermuziek. In november 2021 maakte zij haar orkestdebuut met het Pianoconcert van Grieg met het Leiden Sinfonietta onder leiding van dirigent Joost Geevers, gevolgd door haar debuut in Rome afgelopen april met het Roma Tre Orchestra onder leiding van dirigent Jan-Latham Koenig.

In de zomer van 2023 is Sophie een nieuw muzikaal duo begonnen met zangeres Sabra El Bahri-Khatri, samen hebben ze in augustus opgetreden op het grachtenfestival in Amsterdam en op het festival ‘Het weekend van de Romantische muziek’ in Rotterdam.

Aanvang: 15.00 uur

Ontvangst vanaf 14.30 uur met Koffie/thee & lekkernij

Entree: €17,50 per persoon

Reserveren

Stuur een e-mail met uw naam, het gewenste aantal plaatsen en de datum van het concert naar info@ulvenhart.nl om te reserveren. Ook is het mogelijk om te reserveren via ons reserveringssysteem op onze site.

Datum

12 nov 2023

Tijd

15:00

Kosten

€17,50
Categorie