Het Landgoed

Het idyllische landgoed

Bedolven onder een deken van groen

Landgoed Ulvenhart ligt aan de vennen van de Strijbeekse Hei, verscholen achter een groep imposante beukenbomen.
Een aantal jaar geleden zijn deze bijzondere panden in oude glorie hersteld en voorzien van moderne toevoegingen. Welk evenement er voor u ook op de planning staat, wij zorgen ervoor dat uw verwachtingen overtroffen worden.

rondje

Het eeuwenoude terrein

proef de authentieke ambiance

De historische panden op het landgoed zijn geschikt voor allerlei bijeenkomsten. Laat u inspireren door de melange van vroeger en nu.
U kunt Landgoed Ulvenhart benaderen voor uw netwerkborrels, trouwfeesten of herdenkingen. De herberg, de boerderij en de schuren zijn allemaal gerestaureerd en voorzien van modern comfort.

rondje

De mooiste omgeving

Een geschenk van moeder natuur

Landgoed Ulvenhart ligt even ten zuiden van Breda, net buiten het pittoreske Ulvenhout, het grenst aan het Ulvenhoutse Bos en de Strijbeekse Hei.

De groene omgeving nodigt u uit voor wandeltochten en uitjes in de natuur. De omgeving rondom het landgoed is zeker het ontdekken waard. Binnen een paar minuten bent u in het centrum van Breda. Indien u langs het prachtige Markdal fietst, bereikt u binnen de kortste keren onze zuiderburen.

rondje

Ideale accommodaties

Alles wat u nodig heeft

Een vergadering, een bruiloft in de natuur, een feestruimte of een intiem diner: wat u ook te vieren heeft, Landgoed Ulvenhart staat voor u klaar. De binnen- en buitenruimtes van de locatie lenen zich uitstekend voor workshops, trainingen en teambuildingactiviteiten.
Iedere ruimte kan gebruikt worden voor allerlei bijeenkomsten, zowel voor ééndaagse als meerdaagse activiteiten. Bij Landgoed Ulvenhart haalt u inspiratie uit de lucht en al het groen dat u omringt. Behalve catering op maat is ook een culinair einde van de werkdag mogelijk. Onze koks schotelen u graag een feestelijke maaltijd voor met producten uit eigen moestuin.

De Vos & De Zolder

Het buitenverblijf telt een luxe keuken, vier slaapkamers, een eetkamer op de begane grond waar u met zijn allen kunt tafelen en een zolderruimte waar u heerlijk kunt bijkomen van de dag.

hetbakhuis hetbakhuis

De Jager & De Gelagkamer

Twee woonkamers op de begane grond met imposante grote open haarden en een compleet uitgeruste keuken. U kunt hier overnachten in één van de zes slaapkamers, waarbij iedere kamer een aparte badkamer met toilet heeft.

hetbakhuis hetbakhuis

De Raaf

Op het landgoed ligt ook de oude Vlaamse schuur ‘De Raaf’, die in oude glorie is hersteld. Deze ruimte kan gebruikt worden door groepen tot wel 150 personen en is ideaal voor bijvoorbeeld conferenties of trouwfeesten.

hetbakhuis hetbakhuis

Het Bakhuis

Het Bakhuis is tegenwoordig, hoe kan het ook anders met die naam, voorzien van een uitgebreide keuken waar de chef-kok dagelijks ontbijt, lunch en diner bereidt.

hetbakhuis hetbakhuis

rondje

De originele geschiedenis

Ontdek de sporen van het verleden

Historie

Wij nemen even een duik in de geschiedenis, naar het jaar 1557 welteverstaan. Waar nu Landgoed Ulvenhart is, stond vroeger herberg De Jager. Dit diende als uitvalsbasis voor de broeders van de Vrijmetselarij. Zij hebben de bijzondere Beuken Kathedraal geplant; indrukwekkende rijen beukenbomen in vorm van een passer, die symbool staat voor spiritualiteit.

rondje