Landgoed Ulvenhart

Kom binnen

Landgoed Ulvenhart ligt verscholen tussen prachtige bomen en weilanden even ten zuiden van Breda, net buiten het dorp Ulvenhout. Het grenst aan het Ulvenhoutse bos en de Strijbeekse hei.

Het landgoed biedt alle ruimte om bijeen te komen; een scala van mogelijkheden door afstemming op uw wensen. Verblijf al dan niet met overnachting. Van zakelijke assemblee tot unieke trouwlocatie; van geboorteviering tot een waardig afscheid. Elk evenement wordt met zorg omringd. Kwaliteit is ook het ingrediƫnt op culinair gebied.

We bieden graag onze hartelijkheid en zetten daarnaast ervaring en kennis in om elk evenement met zorg te omringen. Goed eten en drinken horen daarbij. Vandaar dat de keuken zich volledig inzet om met smaak en versheid te verrassen.

Bart Welten heet je welkom bij Landgoed Ulvenhart in deze video.

De accommodaties

De accommodaties zijn voorzien van alle technische faciliteiten die een moderne groepslocatie vereist. Bij de restauratie hebben we alles gedaan om de historische charme te behouden. Bezoek onderstaande links voor informatie over de mogelijkheden van de verschillende panden.

De Raaf     De Jager en de Gelagkamers     De Vos en de Zolder     Het Bakhuis     De Hooimijt
 

De historie

In de 16e eeuw stond op dit landgoed al herberg De Jager; en de broeders van de Vrijmetselarij plantten hier een Beukenkathedraal. De inmiddels oeroude beukenbomen die samen een passer vormen zijn een symbool voor spiritualiteit. Vanaf 2005 zijn alle gebouwen op het terrein van Landgoed Ulvenhart gerestaureerd. De Beukenkathedraal is nog steeds in al haar glorie te bewonderen. Bij het graven van de bouwput van de Hooimijt werden de sporen van een wel, een bron, zichtbaar in het zand. De enige letterlijke - maar zeker niet enige - bron van inspiratie die het landgoed rijk is.

Blader door onderstaande fotocarrousel voor een sfeerimpressie.