Landgoed Ulvenhart

Kom binnen - en voel je thuis

Landgoed Ulvenhart is gecreƫerd vanuit de hartenwens dat gasten zich er thuis voelen. De natuur is van nature uitnodigend en onze accommodaties sluiten daarop aan, die twee gaan naadloos in elkaar over.

Onze modern uitgeruste locaties waren van oudsher herberg, boerderij of schuur. Ze ademen nog steeds een charmante robuustheid die heel authentiek is.
 

Laten we eerlijk zijn: we nemen je bezoek aan ons persoonlijk. Dat zet zowel een bruiloft als een afscheid en zowel een intiem diner als een meerdaagse training in een heel ander daglicht. En of je ons nou voor een zakelijke bijeenkomst bezoekt of vanuit feestelijk, cultureel of spiritueel oogpunt, dat maakt eigenlijk niet uit. We bieden iedereen onze hartelijkheid en zetten daarnaast ervaring en kennis in om je met zorg te omringen. Goed eten en drinken horen daarbij. Vandaar dat onze koks je graag van hun culinaire talenten laten proeven.

Bart Welten heet je welkom bij Landgoed Ulvenhart in deze video.

Onze accommodaties

Onze accommodaties hebben ieder hun eigen capaciteit. Ze zijn voorzien van de technische faciliteiten die een moderne groepslocatie vereist maar missen hedendaagse saaiheid. Dat komt omdat we bij de restauratie alles hebben gedaan om hun historische charme te behouden. Check via onderstaande links welk pand - qua uiterlijk, mogelijkheden en grootte - het meest past bij jouw doel en gezelschap. Je bent welkom voor zowel eendaagse als meerdaagse bijeenkomsten.

De Raaf     De Jager en de Gelagkamers     De Vos en de Zolder     Het Bakhuis     De Hooimijt
 

De omgeving - zo groen als gras

Landgoed Ulvenhart ligt even ten zuiden van Breda, net buiten het dorpje Ulvenhout. Het grenst aan het Ulvenhoutse Bos en de Strijbeekse Hei. Hoewel je binnen een paar minuten in het centrum van Breda kunt zijn, merk je daar bij ons niks van. Het frisse groen nodigt voor een wandeling om de omgeving te ontdekken. Fiets langs het prachtige Markdal naar Belgiƫ en ga bij onze zuiderburen even een pintje drinken.
 

De historie - Herberg van de Vrijmetselaars

In het jaar 1557 stond op dit landgoed al herberg De Jager; een uitvalsbasis voor de broeders van de Vrijmetselarij. Zij plantten hier hun Beukenkathedraal, inmiddels oeroude beukenbomen die samen een passer vormen - hun symbool voor spiritualiteit.

In 2007 zijn alle gebouwen, ook de oude herberg, op het terrein van Landgoed Ulvenhart gerestaureerd en voorzien van moderne snufjes. De Beukenkathedraal is nog steeds in al zijn glorie te bewonderen.
 

Blader door onderstaande fotocarrousel voor een sfeerimpressie.