Landgoed Ulvenhart

Kom verder

Landgoed Ulvenhart ligt verscholen tussen prachtige bossen en weilanden ten zuiden van Breda, net buiten het dorp Ulvenhout. Het grenst aan het Ulvenhoutse Bos en de Strijbeekse Heide.

Het landgoed biedt alle ruimte om bijeen te komen; een scala aan mogelijkheden door afstemming op uw wensen. Verblijf al dan niet met overnachting. Van zakelijk assemblee tot unieke trouwlocatie, van geboorteviering tot een waardig afscheid. Elk evenement wordt met zorg omringd. Kwaliteit is ook het ingrediĆ«nt op culinair gebied.

Bart Welten heet je welkom bij Landgoed Ulvenhart in deze video.

De accommodaties

De accommodaties zijn voorzien van alle technische faciliteiten die een moderne groepslocatie vereist. Bij de restauratie is alles in het werk gesteld om de historische charme te behouden. Bezoek onderstaande links voor informatie over de verschillende panden.

De Raaf     De Jager en de Gelagkamers     De Vos en de Zolder     Het Bakhuis     De Hooimijt
 

De historie

In de 16e eeuw stond op dit landgoed al herberg De Jager. De broeders van de Vrijmetselarij plantten hier de huidige Beukenkathedraal; de inmiddels oeroude beukenbomen vormen samen een passer, symbool voor spiritualiteit. De Beukenkathedraal is nog steeds in al haar glorie te bewonderen. Vanaf 2005 zijn alle gebouwen op het terrein van Landgoed Ulvenhart gerestaureerd. Bij het graven van de bouwput van de Hooimijt werden de sporen van een wel, een bron, zichtbaar in het zand. De enige letterlijke - maar zeker niet enige - bron van inspiratie die het landgoed rijk is.

Blader door onderstaande fotocarrousel voor een sfeerimpressie.