Landgoed Ulvenhart
Terug naar actueel programma

DinerConcert: Cappella Pratensis

Iedere laatste donderdag van de maand staat de sfeervolle Vlaamsche Schuur van Landgoed Ulvenhart open voor een exclusief diner, afgewisseld met optredens door gerenommeerde musici. Een avond vol heerlijke verrassingen, uiterst smakelijke gerechten. Exclusieve tongstrelingen, afgewisseld door verfijnde luisterrijke intermezzo's! Een traditie uit voorbije eeuwen in ere hersteld!

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden. Klik hier voor het actuele programma.

Terugblik Cappella Pratensis

De gasten bij het Ulvenhart DinerConcert op 28 maart waren getuige van muzikaal topniveau. Cappella Pratensis speelde onder leiding en toelichting van dirigent Stratton Bull unieke muziekwerken van 15e en 16e eeuwse, polyfonisten o.a. uit West-Brabant. 
 
Gastheer Bart Welten zorgde niet alleen voor de verrukkelijke culinaire omlijsting door zijn keukenbrigade, maar ook voor een betrokken mondelinge inleiding. Desgevraagd door diverse gasten: bijgaand de schriftelijke versie! Op het eind van de avond culmineerde het muziekfestijn door inschakeling van het publiek, terwijl de 5 solisten overal zingend door de zaal liepen met steun van de grondtoon door het voltallige publiek: een ontroerende ervaring.
 
Het optreden door Pratensis krijgt een vervolg in een symposium in Ulvenhart, begin van de zomer: Muziek uit de Renaissance in Brabant! Belangstellenden voor deelname sturen we graag verdere informatie. E-Mail: info@ulvenhart.nl of bel: 076 - 5616089. Het symposium wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Mastboom-Brosens Stichting.
 
Maar het volgende Ulvenhart DinerConcert verdient ook extra aanbeveling: Hij was op 24 maart in Podium Witteman en de maand ervoor de alom geprezen finalist van de YPF Piano Competition op 10 februari: Rik Kuppen, piano. Reserveer alvast: Donderdagavond 25 april 2019.


 

Cappella Pratensis op donderdagavond 28 maart 2019

Cappella Pratensis is gespecialiseerd in de muziek van Josquin Desprez (= Pratensis) en andere polyfonisten uit de 15e en 16e eeuw. Het ensemble brengt doorlopend uitvoeringen met eigenzinnige programma’s en originele interpretaties, die gebaseerd zijn op wetenschappelijk bronnenonderzoek. Zoals in de Renaissance gebruikelijk was, staan de zangers van Cappella Pratensis vaak rond een centrale muziekstandaard. Zij zingen uit facsimile-uitgaven van originele koorboeken. Daarin  staat de muziek opgetekend in de een vroegere, de zogenaamde mensurale notatie. In deze aanpak is ook aandacht voor de linguïstische oorsprong van de composities en biedt ook daardoor een uniek perspectief op het repertoire.

Het ensemble werd in 1987 opgericht en het staat nu onder de artistieke leiding van zanger en dirigent Stratton Bull.

Programma donderdag 28 maart 2019

18.30        Ontvangst en aperitief
18.45        Aanvang diner met amuses
19.00        1e optreden
19.15        Voorgerecht
20.00        2e optreden
20.15        Vervolg diner
21.00        3e optreden
21.30        Vervolg diner
21.45        Café complet
22.00        Toegift

Iedere laatste donderdag van de maand staat de sfeervolle Vlaamsche Schuur van Landgoed Ulvenhart open voor een exclusief diner, afgewisseld met optredens door gerenommeerde musici.

Een avond vol heerlijke verrassingen, uiterst smakelijke gerechten. Exclusieve tongstrelingen, afgewisseld door verfijnde luisterrijke intermezzo's!

Een traditie uit voorbije eeuwen in ere hersteld!

Een avond waar de gasten op twee terreinen grandioos worden onthaald: een exclusief diner met heerlijke gerechten en daarnaast juweeltjes uit de wereld van populaire kamermuziekwerken.

Het maandelijkse Ulvenhart DinerConcert geniet inmiddels grote belangstelling. Graag tijdig reserveren.

Reserveren

U kunt reserveren via onderstaand contactformulier of door te mailen naar info@ulvenhart.nl. Vermeld daarbij de datum en het aantal personen. 

Iets te vieren? Bestel een tafel voor 2, 3 of meer! Of aanschuiven aan grotere tafels?

€ 62,50 p.p. incl. entree, aperitif, concert, diner, wijnarrangement en café complet.

Bart Welten, gastheer
Bert Mol, cuisinier

Terug naar actueel programma

Programma van 2019

Data Programma Aanvullende informatie
30 meiDinerConcert: Volodymyr Kurylenko (bajan)Lees meer
09 juniFinale Ulvenhart KlassiekLees meer
27 juniDinerConcert 27 juni 2019Lees meer
07 novemberInspirare Lezing: Maarten Zweers 'Het krachtenspel achter de culturele bewegingen in onze mondiale wereld'Lees meer