Ulvenhart Klassiek: Pál László Szomora, viool & Bozo Dorochenko, piano

Sinds mei 2013 vormt Ulvenhart Klassiek een maandelijks ontmoetingspunt voor vele gasten. Iedere tweede Zondag van de maand biedt de Vlaamsche schuur op Landgoed Ulvenhart ruimte voor optredens van jonge musici.

Zij krijgen hiermee een podium aangereikt als stimulans voor hun muzikale carrière. Het ene na het andere nieuwe aanstormende talent, afkomstig uit alle windstreken, brengt schitterende muzikale parels ten gehore; gedragen door de mooie akoustiek van het gewelfde rieten dak met oude gebinten én het zicht op de choreografie van seizoenen in moestuin, bosrand en wei met paarden.

Een muzikale ontmoeting waarbij ook de smaakzin onthaald wordt met kleine verwennerijen.

10 december 2023 | Ulvenhart Klassiek

Pál László Szomora is een zeer getalenteerde violist. Hij maakt niet alleen indruk door zijn onweersproken virtuositeit en zijn boeiende podiumverschijning, maar ook door zijn gevoelige vioolspel en ongeëvenaard temperament.

Pál is zoon van Hongaarse ouders. Hij woont en studeert klassiek viool in België. Op zijn vierde(!) jaar begon hij met viool spelen en zijn vader was zijn docent. Vanwege het enorme talent vertrok de familie Szomora naar Boedapest om Pál bij de beste viooldocenten les te laten krijgen. In zijn ‘jonge jaren’ wint hij prijs na prijs. Momenteel studeert hij verder aan het conservatorium van Gent.

Pianist Bozo Dorochenko studeert aan het conservatorium van Gent en speelt in Ulvenhart Klassiek ook enkele solowerken.

Pál László Szomora

Aanvang: 15.00 uur

Ontvangst vanaf 14.30 uur met Koffie/thee & lekkernij

Entree: €17,50 per persoon

Reserveren

Stuur een e-mail met uw naam, het gewenste aantal plaatsen en de datum van het concert naar info@ulvenhart.nl om te reserveren.

Datum

10 dec 2023

Tijd

15:00

Kosten

€17,50
Categorie